Traži po modelima

Uvjeti poslovanja

Opoziv narudžbe i nepreuzimanje robe

Kupac može narudžbu opozvati prije isteka dobavnog roka, koji je 10 radnih dana ili manje u skladu sa Zakonom o praznicima i slobodnim danima u Republici Sloveniji (ZPDPD). U slučaju opoziva robe prije proteklog dobavnog roka, kupac nema nikakvih troškova. Ako kupac robu ne preuzme, kad je bila ta poslana, računaju se neposredni troškovi vraćanja robe, inače troškovi poštarine i pakiranja. U slučaju nepreuzimanja robe, za koju je bilo određeno osiguranje narudžbe s avansom roba i avans ide u korist prodavača. U slučaju vraćanja robe, za koju je bilo određeno osiguranje narudžbe s avansom i kod kojeg nije bila uviđena stvarna greška, avans ide u korist prodavača, dok se roba vraća kupcu na njegove troškove.


Vraćanje robe

Kupac, koji naruči proizvode u internetnoj trgovini www.skuterist.hr , može, u slučaju, da sa naručenim proizvodima nije zadovoljan ili želi od ugovora (kupovine) iz bilo kojega razloga odstupiti, u roku 14 dana od primanja proizvoda obavijesti (pismeno ili na e-adresu: info@skuterist.hr) poduzeće, da odstupa od ugovora, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svoju odluku. Zatim mora u roku 30 dana nakon obavijesti robu u nepromjenjenoj količini i neoštećenu u originalnoj ambalaži, poslati poduzeću (na adresu: Matic Lovrec s.p., Novorogoška 15, 2204 Miklavž). Također ako u roku 14 dana od primanja robe robu vrati, to se računa kao obavijest o odstupanju od ugovora. Kupcu u roku 30 dana od primanja obavijesti vratimo sva izvršena plaćanja ne da bi kupac to zahtjevao.


Reklamacija

Postupak reklamacije može izvršiti samo kupac, koji je naveden na originalnom računu. U slučaju, da se je proizvod oštetio tokom dobave, javite se na poštu, koja je robu dobavila. Reklamacije primamo na elektronsku adresu info@skuterist.hr. Garancija prestaje vrijediti u slučaju malomarnog rukovanja sa proizvodima, nepravilne upotrebe, mehaničkog oštećenja ili kvarova sa prisutnošću više sile. Isto tako prestaje vrijediti garancija u slučaju, ako se proizvod obradi ili da proizvod ugradi neovlaštena osoba (u slučaju ugradnje robe ovlaštene osobe neka račun ugradnje bude na kupcu proizvoda). Reklamacija se može izvesti u roku 10 radnih dana od datuma, koji je otisnut na računu. Nudioc se trudi najbolje što može, da se mogući sporovi riješe sporazumno. U suprotnom je za sporove nadležan sud u Umagu.


Primanje i plaćanje robe

Nakon izvedene narudžbe će roba biti poslana na adresu, koju ste naveli kod kupovine. U tom slučaju iznose troškovi dobave 38kn, bez obzira na veličinu ili težinu proizvoda. U slučaju narudžbe, gdje zajednička suma preseže 1000kn, je dobava besplatna. Kupac može naručene proizvode dobiti isključivo preko pošte. Plaćanje robe se izvrši pouzećem ili preko predračuna.


Dobavni rok

Na dobavni rok najviše puta utječe naručena marka artikla i mogućnost dobave artikla. Naši dobavljači imaju većinu artikala na rezervi. U slučaju da se naručeni artikal ne može dobaviti, o tome vas pravovremeno obavijestimo. Svaki tjedan (ponedjeljak) poduzeće SKUTERIST (Matic Lovrec s.p.) preda vaše narudžbe dobavljačima.

- Artikle sljedećih skuter tuning/styling marki će konačni kupci primiti već do subote: Malossi, Polini, Dellorto, Doppler, RMS, Hebo, Top Performances, Tecnigas, Yasuni, LeoVince, DR, Pinasco, PM Tuning, Airsal, Serie Pro, TCR, Meteor, NGK, Bitubo, ODF, BCD, Kiesler, TNT, Koso, Buzzetti, IGM, Bosatta.

- Artikle marke Stage6 i Scooter Attack će konačni kupci primiti u predviđenom roku dva tjedna od predaje narudžbe.

- Gume Sava se mogu dobaviti u 3-7 radna dana od narudžbe.

- Poduzeće SKUTERIST je jedino u Sloveniji, koje dobavlja marku ONE. Marka ONE je prepoznatljiva po širokoj ponudi skuter styling djelova, isto tako ima u svojoj ponudi nešto motorističke opreme: brave za disk, lance, kabanice, kacige… Dobavlja se dvaput mjesečno, mnogo artikala te marke imamo već na rezervi!

- U slučaju da stranka naruči artikle više različitih marki, sačeka se da se dobave svi naručeni artikli, zatim se pošiljka preda na poštu.


Traženje među artiklima:

- Upotrebom pretraživača:
Taj način je primjeren za pretraživanje po nazivu. U prazno polje upišite pretraživački niz te podatke za pretraživanje, potvrdite klikom na »Traži!«.

- Upotrebom grupa proizvoda:
Klikom izaberite željenu grupu. Prikažu vam se svi artikli u toj grupi. Izaberite artikal i nastavite s kupovinom.


Kupovina

Kod narudžbe proizvoda u internetnoj trgovini www.skuterist.hr treba se registrirati. Kod prve registracije si sami izaberete svoje korisničko ime i šifru, koje ćete upotrebljavati kod svih sljedećih kupovina. Pridržavamo si pravo, da ćemo svakog kupca, koji se bude prvi put registrirao, provjeriti također preko telefona, kojeg će navesti. S uspješno izvršenom registracijom suglasujete s odredbama navedenim pod "Uvjeti poslovanja" na stranicama internetne trgovine www.skuterist.hr. Svi podaci, koje budete naveli kod registracije, će biti adekvatno čuvani.
Nakon predaje narudžbe, kupac primi poruku preko elektronske pošte, da je narudžba primljena u obradu. Kupcu su na internetnoj stranici nudioca uvijek dostupni podaci o statusu i sadržaju narudžbe.
Narudžba ide u daljnju obradu, kad nudioc narudžbu pregleda, provjeri mogućnost dobave naručenih artikala i narudžbu potvrdi odnosno s razlogom opozove. Nudioc može za provjeravanje podataka ili garantiranja točnosti dobave pozvati kupca na njegov kontaktni telefonski broj. Kod potvrde narudžbe nudioc obavijesti kupca preko elektronske pošte o predviđenom roku dobave. Ugovor o kupovini naručenih artikala između kupca i nudioca je na tom stupnju neopozivo sklopljen.

Nudioc u dogovorenom roku robu pripremi, pošalje i o tome preko elektronske pošte obavijesti kupca. Nudioc u spomenutoj elektronskoj poruci pouči kupca također i o politici vraćanja robe, gdje se može obratiti u slučaju kašnjenja kod dobave i gdje se može obratiti u slučaju pritužbe.


Način kupovine:

-Izaberite artikle, koje želite kupiti

-Pritisnite gumb »dodaj u košaru«. Jednim pritiskom dodate u košaru jedan artikal. Broj artikala možete ručno promijeniti u malom okviru za broj artikala. Ako ne želite nastaviti s kupovinom, vratite se na prijašnju stranicu.

-Pritisnite gumb »na blagajnu«. Ako još niste registrirani, pritisnite gumb »napravi račun« i ispunite formular sa zahtjevanim podacima. Ako ste registrirani, nastavite s upisom vaše elektronske adrese i šifre.

-Izaberite, ili promijenite adresu dobave i pritisnite gumb »nastavi«.

-Pregled i moguću promjenu vaših podataka. Pritisnite gumb »nastavi«.

-Pokaže se suma poštarine i adresa za dobavu te način dobave. Nakon izbora pritisnite gumb »nastavi«.

-Izaberite način plaćanja. Pritisnite gumb »nastavi«.

-Pregled cjelokupne narudžbe i potvrda klikom na gumb »dodaj narudžbu«.


Pritužbe i sporovi

Nudioc poštuje vrijedeću zakonodaju o čuvanju potrošača. Nudioc se iz svih snaga trudi ispunjavati svoju dužnost da uspostavi učinkovit sustav tretiranja pritužbi i odredi osobu, s kojom se, u slučaju problema, kupac može povezati telefonski ili preko elektronske pošte. Nudioc će u pet radnih dana potvrditi, da je primio pritužbu, obavijestiti kupca, kako dugo će je tretirati te će ga bez prestanka obavještavati o toku postupka. Nudioc je svjestan, da je bitna karakteristika potrošačkog spora, barem što se tiče sudskog rješavanja, njegova neproporcionalnost između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova, koji nastanu kod rješavanja samog spora. To je također i glavna prepreka, da potrošač ne pokrene spor pred sudom. Zato se nudioc trudi iz sve snage, da se mogući sporovi riješe dogovorom.


Čuvanje osobnih podataka:

- Nudioc se obavezuje s trajnim čuvanjem svih osobnih podataka korisnika.

- Nudioc će osobne podatke upotrjebiti isključivo za potrebe ispunjenja narudžbe (slanje informativnog gradiva, ponuda, računa) i ostalu potrebnu komunikaciju.

- Korisnikovi podaci u nijednom slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama.

- Za čuvanje osobnih podataka je odgovoran također korisnik sam i inače tako, da se pobrine za sigurnost svojeg korisničkog imena i šifre.


Cijene

Poduzeće Matic Lovrec s.p. si pridržava pravo do promjene cijena bez prethodne obavijesti, zato strankama preporučujemo, da kod svake narudžbe zahtjevaju predračun. Sve cijene u internetnoj trgovini www.skuterist.hr imaju već uključen PDV. Internetna cijena vrijedi za sve članove Skuterist. Član kluba Skuterist postaneš registracijom u internetnu trgovinu Skuterist.hr. Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određene vrijednosti !!!
Hitri kontakt

+386 51 336 522

Vsak dan od 9h do 17h
Partnerji