Traži po modelima

Novosti

Ima vaš skuter blokiran CDI?

19.06.2015

Puno ljudi nas pita,da li ima njihov skuter blokiran CDI,kako da provjere da li je blokiran... Prvo je potrebno pojasniti,zašto je CDI uopče blokiran.
Treba znati,da samo 50cc skuteri imaju blokirane CDIje.
Nismo još čuli,da bi skuteri s većim motorima imali blokirane CDI-je, jer je blokada namjenjena najprije tome, da skuter može voziti osoba sa vozackom dozvolom za skuter u toj kategoriji. Blokiran CDI ograničava maximalnu brzinu skutera, koja je zakonski ograničena na 45 km/h.
Nekada su bili skuteri, proizvedeni u Europi, blokirani samo mehanički, naime sa blokadom na variomatu, blokadu u ispustu i na rasplinjaču. Ugradnja blokiranih CDI-ja je postala popularna u zadnjih 10 godina. Blokirane CDI su se pojavile poslije odluke japanske vlade, koja ih je zakonski uvela, da bi ogranicili brzinu skutera. Sa uvozom japanskih i kineskih skutera na europsko trziste, slucaj se u europi znatno prosirio. Talijani su prvi poceli ugradjivati blokirani CDI.
Svakako postoji jednostavan način kako odblokirati CDI. Jedinica se jednostavno zamjeni sa neblokiranom verzijom, koja je dostupna u našoj prodavaonici. Sama ugradnja neblokiranog CDI vam uzme samo malo vremena, efekt pa se vidi odmah. Skuter će lakše doseći veće okretaje,motor ce brze raditi i brzina će biti veća. O utjecaju mjenjanja CDI jedinice na konačnu brzinu skutera je jako teško raspravljati, jer je učinak ovisan o tipu motora.

Ponudu CDI potrazite na ovom linku -> www.skuterist.hr

povratak
Hitri kontakt

+386 51 336 522

Vsak dan od 9h do 17h
Partnerji